Oțetul de mere - Remediul natural de încredere pentru sănătatea găinilor și a puilor

  • Oțetul de mere poate fi adăugat în apa de băut a găinilor și puilor, pentru a preveni infecțiile bacteriene și parazitare.
  • Pentru combaterea paraziților externi, se poate realiza un spray folosind oțet de mere diluat cu apă.
  • Pentru tratarea problemelor la nivelul picioarelor, se poate face o baie cu oțet de mere diluat, ținând picioarele găinilor și puilor în soluția rezultată.
Oțetul de mere - Remediul natural de încredere pentru sănătatea găinilor și a puilor

În căutarea unor soluții naturale pentru îngrijirea animalelor noastre, oțetul de mere a câștigat în popularitate datorită proprietăților sale benefice pentru sănătate. În special în cazul găinilor și a puilor, acesta poate fi utilizat ca un tratament natural.

Ce este oțetul de mere și cum funcționează?

Oțetul de mere este obținut prin fermentarea sucului de mere, rezultând un lichid acid, bogat în substanțe nutritive și enzime benefice. Principala componentă activă a oțetului de mere este acidul acetic, care are proprietăți antibacteriene, antifungice și antiparazitare. Acesta ajută la menținerea unui mediu sănătos în organismul găinilor și puilor, oferindu-le o protecție naturală împotriva infecțiilor și a altor probleme de sănătate.

Utilizarea oțetului de mere pentru găini și pui:

Administrare orală: Oțetul de mere poate fi adăugat în apa de băut a găinilor și puilor. Se recomandă adăugarea a 1-2 linguri de oțet de mere la 4 litri de apă. Aceasta poate fi o măsură preventivă pentru combaterea paraziților interni și a infecțiilor bacteriene.

Spray pentru combaterea paraziților externi: Amestecați o parte de oțet de mere cu două părți de apă și pulverizați amestecul pe aripile găinilor și puilor pentru a combate paraziții externi, cum ar fi păduchii și căpușele.

Baie la picioare: Pentru tratarea problemelor la nivelul picioarelor, cum ar fi piciorul cocoșului sau bursita, puteți face o baie cu oțet de mere diluat. Adăugați oțet de mere în apă caldă și țineți picioarele găinilor și puilor în această soluție timp de aproximativ 15-20 de minute.

Adăugare în hrana zilnică: Oțetul de mere poate fi adăugat în hrana găinilor și a puilor, în cantități mici. Asigurați-vă că este diluat și nu exagerați cu cantitatea. Aceasta poate fi o modalitate de a spori digestia și de a promova o absorbție mai bună a nutrienților.

 


Lasă o părere