Utilizarea bicarbonatului de sodiu în grădină: un adevărat miracol pentru plante

  • Bicarbonatul de sodiu este un ajutor puternic pentru grădină, care poate înlocui pesticidele și poate îmbunătăți creșterea și sănătatea plantelor.
Utilizarea bicarbonatului de sodiu în grădină: un adevărat miracol pentru plante

Această comoară albă pe care probabil o aveți în bucătărie este extrem de utilă și poate fi folosită pentru a controla dăunătorii, pentru a stimula înflorirea florilor, pentru a testa solul și multe altele.

Controlul dăunătorilor

 

Bicarbonatul de sodiu este o alternativă mai eficientă și mai sigură la pesticide în controlul dăunătorilor. Puteți face un spray amestecând o linguriță de bicarbonat de sodiu, 1/3 cană de ulei de măsline și 1 cană de apă. Acest amestec este eficient pentru bolile fungice ale plantelor. Pentru a alunga insectele, puteți crea un spray din bicarbonat de sodiu, ulei de măsline, săpun lichid și apă. Pulverizați plantele o dată la trei zile.

Testarea solului

PH-ul solului este foarte important pentru creșterea plantelor. Puteți folosi bicarbonat de sodiu și oțet pentru a testa valoarea PH-ului solului. Dacă solul începe să facă spumă atunci când se adaugă oțet, înseamnă că este alcalin, cu un PH de peste 7. Dacă solul începe să facă spumă atunci când se adaugă bicarbonat de sodiu, înseamnă că este acid, cu un PH sub 7.

Stimularea înfloririi florilor

Pentru florile care preferă solul alcalin, cum ar fi hortensiile, begoniile și muscari, puteți folosi bicarbonat de sodiu pentru a le stimula înflorirea. Pur și simplu dizolvați bicarbonatul de sodiu în apă și turnați acest amestec peste flori. De asemenea, puteți supune hortensiile aflate într-o vază acestui amestec pentru a le menține înflorirea mai mult timp.

Distrugerea buruienilor

Dacă aveți o problemă cu buruienile din jurul casei, bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta să le distrugeți. Pur și simplu udați bine buruienile și presărați-le din belșug cu bicarbonat de sodiu.

Curățarea mâinilor

După ce lucrați în grădină, vă puteți curăța ușor mâinile cu bicarbonat de sodiu. Aplicați bicarbonat de sodiu pe mâinile umede și frecați-le pentru a scăpa de murdărie și mirosuri. Bicarbonatul de sodiu este o adevărată minune pentru grădină. Acesta poate ajuta la menținerea sănătății plantelor, la combaterea dăunătorilor și la îmbunătățirea calității solului. Folosiți aceste sfaturi și aduceți soluții naturale în grădinăritul dumneavoastră.


Lasă o părere