Combaterea afidelor la pomii fructiferi: Ce tratamente chimice să folosești

  • Monitorizare constantă: Verificați regulat pomii fructiferi pentru semnele infestării cu afide și acționați rapid.
  • Produse chimice eficiente: Utilizați Decis 25 WG, Afinto, Teppeki, Vantex 60 CS pentru a combate afidele.
  • Soluții naturale și ecologice: Atrageți buburuzelor sau achiziționați-le pentru a controla afidele fără produse chimice.
Combaterea afidelor la pomii fructiferi: Ce tratamente chimice să folosești

În această perioadă, trebuie să acorde o atenție deosebită îngrijirii pomilor fructiferi, deoarece aceștia pot fi afectați de apariția păduchilor. Aceste insecte pot provoca daune semnificative culturii dacă nu sunt ținute sub control. Pentru a proteja pomii împotriva păduchilor, grădinarii experimentați utilizează o metodă eficientă.

Astăzi vă vom oferi informații despre tratamentul împotriva afidelor, cunoscute și sub numele de păduchi verzi, la pomi. Experții în horticultură oferă sfaturi despre cum să combatem afidele și care este primul semn al unei infestări.

Sezonul cald aduce o preocupare suplimentară pentru cei care au pomi fructiferi - problema afidelor sau păduchilor verzi, așa cum sunt cunoscuți în mod obișnuit. Acești insecte pot afecta atât flori precum trandafirii, cât și pomii fructiferi. Înainte de a afla care este tratamentul adecvat pentru afidele de la pomi, ar fi util să cunoaștem primele semne ale unui posibil atac în grădina sau livada ta. Monitorizarea constantă a stării pomilor este esențială pentru a determina cu precizie tratamentele necesare și pentru a le aplica la timp.

Combaterea afidelor la pomii fructiferi: Tratamente chimice și soluții ecologice

În primul rând, trebuie să știți că afidele apar odată cu sosirea sezonului cald. Acestea pot fi observate pe mugurii florali sau foliari, iar apoi se răspândesc pe lăstarii tineri. Odată ce afidele apar, frunzele se pot răsuci și decolora, iar lăstarii nu mai cresc. De asemenea, pe frunze se pot observa urme lipicioase, care sunt de fapt excrementele zaharoase ale afidelor. În plus, pe pom vor putea fi observate furnici, care vin să se hrănească cu aceste excremente ale afidelor.

Dacă observați semnele prezenței afidelor la pomii fructiferi, este important să aplicați imediat un tratament pentru a preveni afectarea creșterii acestora. Experții în horticultură recomandă utilizarea următoarelor produse pentru a combate afidele: Decis 25 WG, Afinto, Teppeki și Vantex 60 CS. Este recomandat să alternați între aceste produse pentru a evita ca păduchii verzi să dezvolte rezistență la același tratament.

Un alt produs pe care experții îl recomandă este Mavrik 2 F. Acesta poate fi aplicat în faza de buton roz și în momentul scuturării petalelor. Într-un final, o soluție naturală și ecologică pentru combaterea afidelor, în locul utilizării produselor chimice, ar consta în atragerea buburuzelor sau achiziționarea acestor insecte benefice.


Lasă o părere